Sport en bewegen helpt vooruit

Landelijk channel

Vraag

28 november 2023
Profielfoto van Jacqueline Kronenburg
Manager public affairs

“Meld jij je nog snel aan voor het online Kenniscafé 'Gelijkspel voor vrouwen en mannen; winst voor iedereen'? Discussie onder leiding van Barbara Barend, van 15 tot 17.15 uur.”

Toelichting

Hebben meisjes en vrouwen evenveel kansen om deel te nemen aan (top)sport? Komt vrouwensport genoeg op tv? Voelen meisjes en vrouwen zich veilig als ze sporten in het park, in het fitnesscentrum of bij hun sportclub? Hoe lang duurt het voordat vrouwelijke topsporters evenveel krijgen betaald en dezelfde faciliteiten krijgen als hun mannelijke evenknie? Meer vrouwen aan de top als bestuurder of coach in sportorganisaties, helpt dat? En zijn dit vragen waar de antwoorden liggen in meer en beter beleid? Van wie dan? En/of moet er iets veranderen in gedrag, en zo ja bij wie dan?

Onder leiding van Barbara Barend spreken we op maandagmiddag 4 december tijdens het Kenniscafé 'Gelijkspel' onder andere met Anneke van Zanen-Nieberg (NOC*NSF), Agnes Elling (Mulier Instituut), Emine Bozkurt (High Level Group Gender Equality in Sport EU), Niels Meijer (Cruyff Foundation, Maatschappelijke Organisaties in de Sport), Hesterine Reus (Ik ben V) , Inge Janssen (Atletencommissie), Roos Brouwer (KNVB) en betrokken studiogasten. Singer-songwriter Jeremy Olivier komt zingen en spelen en Jurryt van de Vooren trekt in zijn gesproken column de sportgeschiedenis in en weet ongetwijfeld nog opvallende wetenswaardigheden over vrouwen in de sport in Nederland te melden.

Interessant en relevant voor je? Jij kunt dit Kenniscafé van Kenniscentrum Sport & Bewegen tussen 15.00 en 17.15 uur gratis online volgen en actief meedoen. Meld je snel aan via de onderstaande link van Kenniscentrum.

Motivatie

Na je aanmelding krijg je voorafgaand aan het kenniscafé een link toegestuurd waarmee je kunt deelnemen aan het event. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om het hele kenniscafé te bekijken maandagmiddag: als je je hebt aangemeld, krijg je in de loop van de week de link naar de replay toegestuurd.

 

https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/event/kenniscafe-gelijkspel-voor-vrouwen-en-mannen-winst-voor-iedereen/

Werkgebied

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Deze vraag heeft nog geen reacties.