Sport en bewegen helpt vooruit

Landelijk channel

Over Sport en bewegen helpt vooruit

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen; het houdt ons fit en gezond. Maar lekker sportief bezig zijn of bewegen is ook een effectief middel om jouw doelgroep of client vooruit te helpen. Want participeren in de samenleving is voor kwetsbare groepen, zoals mensen met een beperking, senioren en jeugd uit gezinnen met een laag inkomen, niet altijd vanzelfsprekend.

Voor deze doelgroepen kun je, eventueel aanvullend op of in combinatie met andere interventies, sport of bewegen inzetten. Dus niet als doel op zich, maar als middel om hét verschil te maken. Het gaat om de voordelen ervan. Voordelen waarmee je letterlijk en figuurlijk anderen vooruit kunt helpen. Zowel fysiek als op mentaal, sociaal en zelfs financieel vlak.

Als professional wil je jouw client helpen, dat is waar jij voor gaat! Over de inzet van sport of bewegen als middel hierbij, vind je op dit channel inspiratie, kennis, tools en nog veel meer. Doe er je voordeel mee!

Dit channel is een initiatief van Kenniscentrum Sport & Bewegen. Wij maken kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.