Sport en bewegen helpt vooruit

Landelijk channel

Sport en bewegen helpt vooruit Videosessies

Videosessie
Tijdstip:

M-power door sport: hoe betrek je meiden in aandachtswijken?

Dit belooft een krachtig verhaal te worden! We bieden jou als professional die direct of indirect werkt met jeugd (in armoede) nieuwe inzichten en concrete handvatten waarmee je jouw doelgroep empowert om meer uit zichzelf te halen. Meer specifiek richten we ons op meiden in aandachtswijken. We noemen dat M-power! Met sport en bewegen als middel.

Favela Street is een succesvol ‘sociaal sportinitiatief’ actief in o.a. Curaçao, Sudan maar ook met verschillende projecten voor meiden met een niet-Westerse migratie achtergrond in Amsterdam-West. Houda Loukili en Rocky Hehakaija van Favela Street vertellen hoe zij dit ‘Favela Street West’ initiatief hebben opgezet en wat het de meiden oplevert. Ook komen de succesfactoren en uitdagingen aan bod. Wil je zelf alvast een voorproefje? Bekijk dan de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aSXRcPPOzuk

Achtergrond:
In Nederland groeien veel kinderen op in de zogenoemde achterstands- of lage-SES-wijken. Zij krijgen vaak minder kansen in de maatschappij om mee te kunnen doen en zich te ontwikkelen. Favela Street vergroot het geloof in eigen kunnen. Dit sociaal sportinitiatief richt zich op jongeren die te maken hebben met sociale uitsluiting. De plekken waar ze opgroeien, worden vaak aangeduid als sloppenwijk of achterstandsbuurt. Eigenlijk zegt de maatschappij bij voorbaat al tegen deze jongeren: ‘jij doet niet mee’. Dat heeft enorme impact op hun zelfbeeld en mindset. Met Favela Street ontdekken jongeren dat ze mogen dromen en kunnen bereiken wat ze willen. Zo groeien ze uit tot een nieuwe generatie rolmodellen, die een positieve bijdrage leveren aan hun community’s. Voetbal vormt de basis van alle Favela Street programma’s, maar de groei van jongeren gaat veel verder dan het voetbalpleintje of de zaal.

We empower you to M-power! Tot 9 juni 15.00 uur op Zoom.

Schrijf in! klik op de gele button

De conference beheerder is:

Online marketeer