Sport en bewegen helpt vooruit

Landelijk channel

Tijdlijn

Joep Goessens heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Femke van der Pal

Uit nieuw onderzoek blijkt dat sport direct een positieve invloed op je gevoel van welzijn heeft. Zeker mensen met neerslachtige en eenzame gevoelens hebben er baat bij.

De Hogeschool Arnhem en Nijmegen heeft in opdracht van Kenniscentrum Sport & Bewegen onderzocht in hoeverre er een causaal verband (oorzaak-gevolg) is tussen het sport- en beweeggedrag en het gevoel van welzijn. Het blijkt dat elk uur sporten per week gemiddeld zorgt voor een toename van 0,02 punt op een schaal van 0-10 in welzijn. Een maandelijkse inkomensstijging van €245,- zou dezelfde winst qua gevoel van welzijn opleveren. Daarnaast blijkt dat het effect van sport op welzijn drie keer zo groot is voor Nederlanders die kampen met neerslachtigheid en ernstige eenzaamheid.

Sluit aan bij het webinar
Om je te helpen in te schatten wat jij als (sport)professional/beleidsmedewerker met deze inzichten kan, organiseren we op woensdag 22 mei van 11.00-12.00 uur een webinar. Betrokken onderzoeker Jelle Schoemaker (HAN), Tom Naberink (sportinitiatief ‘de Sociale Sportschool’) en Femke van der Pal (Kenniscentrum Sport & Bewegen) geven toelichting en beantwoorden jullie vragen. Meld je aan via deze link: https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/event/sport-heeft-direct-positieve-invloed-op-je-gevoel-van-welzijn/

Wil je meer weten?
Als je meer over het onderzoek wil weten, bekijk dan het onderzoeksrapport:
https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/kennisbank/publicaties/?waarde-van-sport-voor-ons-welzijn&kb_id=27927&kb_q=
In een artikel vatten we de belangrijkste punten samen, die kan je hier lezen:
https://www.allesoversport.nl/thema/beleid/sport-heeft-direct-positieve-invloed-op-je-gevoel-van-welzijn/