Sport en bewegen helpt vooruit

Landelijk channel

Tijdlijn

(onbekend) heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Anneloes Leppers

NIEUW: infographic over sporten en bewegen tijdens de zwangerschap

Wat is verstandig op het gebied van sporten en bewegen tijdens de zwangerschap, en wat niet? Veel zwangere vrouwen hebben hierover vragen. Aan zorgprofessionals de taak om de juiste adviezen te geven. Dit blijkt in de praktijk alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat adviseer je als kraamverzorgende, verloskundige, bekkenfysiotherapeut of gynaecoloog precies op het gebied van sport en bewegen? Deze nieuwe infographic biedt uitkomst.

De infographic biedt tips en adviezen, onder andere over de positieve effecten van bewegen, wat ‘voldoende bewegen’ inhoudt en wat je een zwangere vrouw het beste kunt adviseren op het gebied van bewegen. De inhoud is gebaseerd op zowel actuele wetenschappelijke literatuur, als best practices en opinies van experts uit de praktijk.

De infographic is tot stand gekomen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

Iets voor jou of een collega? Je vindt de infographic hier: https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/producten/infographic-sporten-en-bewegen-tijdens-de-zwangerschap/