Vraag
Profielfoto van Jacqueline Kronenburg
Oproep
Profielfoto van Jacqueline Kronenburg Jacqueline Kronenburg 18 september 2024

Wie heeft dit jaar een Erasmus+Sport aanvraag ingediend voor een sportproject? Of deed je mee in een aanvraag vanuit een ander land? Heb je onlangs goed of slecht nieuws gekregen?

Hoe zit dat? Slechts zes Erasmus+Sport projecten met een Nederlandse hoofdaanvrager zijn gehonoreerd door de Europese Commissie in de call van 2024. Welke (van de 302 totaal) dat zijn, lees je in het artikel in de comments. Vorig jaar waren dat er nog twaalf. 

Vanuit Kenniscentrum Sport & Bewegen heb ik wel wat vragen, waar we ook aandacht aan kunnen besteden tijdens het eerstvolgende 'Sport en Europa/Erasmus+' webinar in november en op de website Sport en Europa. Ik kijk uit naar jullie reacties!

❓ Zijn er minder subsidie-aanvragen ingediend vanuit Nederland? Wat houd je tegen om een aanvraag in te dienen?
❓Kiezen Nederlandse organisaties liever voor een rol als partner dan als lead?
❓In welke toegekende sportprojecten hebben Nederlandse organisaties een mooie partnerrol? (Dat is pas in een later stadium terug te zien in de project database van de EC, maar we zijn erg benieuwd waar gejuich op is gegaan eind vorige maand...)
❓Zijn Nederlandse organisaties minder goed in het schrijven van de juiste aanvraag? Waar heb je behoefte aan? (Heb je het E-book over Erasmus+Sport al gevonden op de website van Kenniscentrum?)
❓Zijn er zoveel aanvragen dat de lat steeds hoger komt te liggen voordat je project goedgekeurd wordt?
❓Maak je voor je sportproject liever gebruik van andere Europese subsidieprogramma's, zoals Erasmus+Jeugd of Regional Development? Wat zijn je ervaringen?
❓Heb je de moed opgegeven na eerdere afwijzing?
❓Of heb je geen idee voor welk soort projecten je een aanvraag zou kunnen indienen bij de Europese Commissie? (Check dan eens de website Sport en Europa en onze sportsubsidiedatabase)

Motivatie

Voor het jaarlijkse webinar Sport en Europa/Erasmus+ op 9 december zoeken we vanuit Kenniscentrum Sport & Bewegen antwoorden op deze vragen en ervaringen die organisaties hebben opgedaan met een recent Erasmus+sportproject.

Organisatie en/of werkgebied

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Beantwoord de vraag van Jacqueline