Sport en bewegen helpt vooruit

Landelijk channel

Vraag

10 oktober 2022
Profielfoto van Rinske Bakker
Specialist inzet buurtsportcoaches

“Wat zou jou het meest helpen om beter domein overstijgend samen te werken?”

Toelichting

Een tijdje geleden lanceerden we de Meedoen Meerkamp: 12 werkzame elementen om te evalueren hoe je samenwerking verloopt. Op dit moment brengen we mooie voorbeelden van succesvol samenwerken in beeld. Begin 2023 organiseren we hierover een bijeenkomst, nadat in een poll overduidelijk is gebleken dat hier vanuit jullie behoefte aan is. Om deze bijeenkomst zo goed mogelijk vorm te geven zouden wij graag willen weten wat jij nodig hebt om meer en/of beter domein overstijgend samen te werken. Welke belemmeringen ervaar jij bijvoorbeeld en waar zou je meer over willen weten? 

Benieuwd naar de Meedoen Meerkamp? Kijk dan hier: https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/producten/meedoen-meerkamp/  

Profielfoto van Jolanda Janssen
Verbindingsofficier Vie Kerkrade

Goedemiddag Rinske,
Sinds 1 januari van dit jaar werk ik als Verbindingsofficier Vie, een project van de gemeente Kerkrade waarin we de ervaren vitaliteit en gezondheid van onze inwoners willen verbeteren.
En sinds diezelfde dag hoor ik een aantal dingen:

- We weten van elkaar niet waar we mee bezig zijn (zowel intern als extern)
- aub niet alweeeeer een project. Er is al zo veel. (geuit door professionals én inwoners)

Waar ik behoefte aan heb (en dus velen met mij) is overzicht. Het gaat mij nog te ver om de directie voor te stellen, dat ALLES wat met gezondheid en vitaliteit in welke vorm dan ook, verplicht eerst lang mij moet (er moet intern toch 1 iemand de helicopterview hebben), maar ik merk dat iedereen echt hiermee aan het worstelen is.

Ikzelf heb een commerciële achtergrond en zie gewoon dat er op sommige gebieden gewoon teveel is opgetuigd, waardoor partijen door de bomen het bos niet meer zien en er onnodig veel geld "verbrand" wordt, daar waar het aan de andere kant zo nodig is.

Hamvraag: hoe krijg je alles wat er speelt op een zo eenvoudig mogelijke manier in kaart? Als je daar eens mee begint, dan kun je ook de verbindingen en samenwerking gaan opzoeken. Dan komt de efficiëntie vanzelf. En daar is uiteindelijk iedereen bij gebaat.

Groet,
Jolanda